AL-Kisah Punya Introduction

Ini cerita pasal aku? Bukan ini cerita pasal kami. Siapa kami? Kami di sini bermaksud sekumpulan manusia yang berjumpa pada Jun 1996 - Dis 1997 di utara tanah air. Ini cerita kami penuntut IKMSP. Institut Kemahiran Mara Sungai Petani, Sungai Petani kat mana? Buka buku geografi.. hahahaha

"paling penting sekali.. PERSAHABATAN. Blog ini pun atas sebab menghargai PERSAHABATAN. Sebelum pergi lebih jauh aku nak mintak maaf kalu ade tersinggung bahasa. Disini akan"


Sunday, 8 March 2009

Besi Karat The Musical

LOVE THE MUSIC NOT THE CULTURE


-- semua orang suka dengar musik tapi tak perlu terpengaruh
dengan budaya asing yang di datangkan bersamanya--


Cerita kali ini berkenaan aktiviti gigs death metal dan metal metal yang seangkatan dengannya. Sebut death/black metal ni semua orang anggap benda yang negative. Cuba kenang kembali trend musik dunia ni. Hippies dikaitkan dengan free love (sex bebas tanpa batasan) free life, marijuana dan bermacam benda yang aku pun tak sanggup nak tulis. Punk, Kalu true Punk.. mane ada istilah kerja, undang-undang, mana ada rumah, so takyah lah ikut sangat.


Ikutkan semua musik terkandung benda benda negative budaya asing yang melalaikan. Soo.. Dengar musik boleh, jangan bawa budaya asing.


Gambar gambar kat bawah ni di ambil di Rock World Penang. Tempat ni selalu jadi venue untuk gig gig metal kat Penang ni.
Dulu senario metal kat sini agak best gak. Time turun Penang hari Ahad kalau ade gig nampak gelap jer. (Semua orang dok pakai hitam) Kalau tak kenal pun layan jer, macam member kancing, sebab dah minat sama so terus klik ajer.

gig 03

gig 04


Gambar di bawah ni kenangan bergambar dengan Dark-ie dan Batara Guru. Budak budak hitam tu ialah. dari kiri Goku, Superman jawa, Mat Bear, Kelongsong, Dark-ie, Batara dan yang dok cangkung kat depan tu Mizan. Miss the old metal days...
Siapa Dark-ie dan Batara Guru?? Hangpa cari sendiri bukak kitab. hahahah


gig 01


Lanun lanun kat bawah ni dari band Silent Death. Gile khinzir punyer legend. Dengan fesyen rambut yang menjadi mimpi ngeri mak & pak mertua di seluruh negara. Hahahaha

gig 02


Haa.. kat bawah ni gambar naik feri kat penang after gigs. Best gak naik feri. Tak tau ler ade lagi tak feri kat penang tu. Kalau ade try ler. Layan beb...

gig 05


Ape yang aku nak kata disini ialah esok kalau anak anak kita dengar musik maybe kite tak dapat monitor lagu style ape yang depa dengaq. Apatah lagi memahami lirik lirik mereka. Tadi kalau betul ajaran agama dan kasih sayang yang cukup. InsyaAllah mereka jadi ok. Satu lagi pesanan pada budak budak muda yang nak berUNDERGROUND jangan terlalu mengagung agungkan sangat band band kat bawah tu. Depa orang biasa yang cume main musik suka suka, lepak kedai mamak, isap rokok murah bile takde duit. ... tapi sekarang ni ade lagi ker underground?? ker dah jadi INDEPENDENT.. ker underground dah mati??? tah lah .. otai otai tolong jawab kan.. Salam semua :)

6 comments:

singingrock said...

kill! kill! kill! die! die! die! bhahaha....semua dah bapak2 dah skang....jangan ingat kani rock kami x baguih kekekeke...

singingrock said...

kami yang minat metal punyai pelajaran...pelajaran agar tidak sesat jalan...kalau sesat tanyalah orang...jangan sellfish hehehe...

SUPERMAN aka Wan said...

a'kum...
Superman batch 97 disini..
perghhhh! gambo gwa time budak2 kecik tu! bulu kaki pun takde lagi,,,
selamat berjumpa kembali abang2 ku!

mael78muar said...

mau jumpa metalarian se malaya. hahahha

PC kOKak™ said...

respect!!!

Mohd Azraf Mohamad Khan said...

hebat abam-abam