AL-Kisah Punya Introduction

Ini cerita pasal aku? Bukan ini cerita pasal kami. Siapa kami? Kami di sini bermaksud sekumpulan manusia yang berjumpa pada Jun 1996 - Dis 1997 di utara tanah air. Ini cerita kami penuntut IKMSP. Institut Kemahiran Mara Sungai Petani, Sungai Petani kat mana? Buka buku geografi.. hahahaha

"paling penting sekali.. PERSAHABATAN. Blog ini pun atas sebab menghargai PERSAHABATAN. Sebelum pergi lebih jauh aku nak mintak maaf kalu ade tersinggung bahasa. Disini akan"


Saturday, 24 September 2011

ex-LSBIKMSP 96-97 iftar 20.08.11

Dah lewat baru nak tulis.. aper daa..

Meraikan buka pasa di RSMY (sebaris dengan lotus depan maju junction) Di organize oleh Eres aka Mat Bear buka posa ini berjaya di jalan kan. Kasi layan nasi baryani.. 


dah lama tak jumpa kalau melepak jangan tanya. siap orang dah kemas meja baru nak beransur.. heheh


we're are not the biggest but we are the longest record holder for iftar... 
? boleh pakai ker.. hehee
makasih kat eres for coming up with the place.. 


Sunday, 19 June 2011

kami di doraysamy

ketika ini aku di doraysamy . Layan sup dengan mat bear, mai, dudi, aku dan iwan. Iwan dok sibuk balun aku pasal blog ni. Mungkin sebab aku dh lame tak update. Maybe iwan dah bosan dengan cerita aku aku dalam blog ni. Dah ada gambor aku jer. Nak wat camner dah dari phot album aku yg aku scan... Rindu betul dah lame tak sembang dengan kengkawan ikm. semua dok tanyer siapa nak buat buka puasa. msing masing pandang bahu. Mungkin dah sampai masa org baru ambil alih. Amacam Iwan? ade berani. Tapi kalau die buat si Mai kene turut serta organise..dah nasib badan.
http://www.panoramio.com/photo/8821245
Rindu betul. dah lame tak jumper kengkawan. Sejak dua menjak ni. Mat bear menyatakan hasrat nak berjumpa, setelah busy sekian lame. Event tahunan yg paling dinantikan "buka posa" dah makin hampir. Kali ni tak tahu siapa nak organise. Tengok je lah. Tau tau calling -calling , sms-sms, tau tau jadi jer. tak kisah la 4@5 orang. Janji jadi jumpa, makan, lepak, gelak tawa, tukar cerita. Dan benda yang same dan maybe muka yang same tahun depan juga. Gua layan jer.. chow..

Sunday, 8 August 2010

perkahwinan Muzz aka Janggut

-banner
Alhamdullilah, kawin jugak ko Muzz. Punah lah segala gossip yang ko ni gay.. hehehe. Any way tahniah, jodoh kekal ke akhir hayat. Minta maaf bebanyak sebab tak dapat hadir. Syukur ramai yg hadir di kenduri Muzz.

Wanita dan perkahwinan

lepas ni giliran sape lak? Belasah jer lah sape dulu. Go with the flow. Dengar kata honeymoon kat krabi island.. best tuh..


*sahabat baik yang kawin lebih awal.. dah 2.5 dah anak.. tak terkejor ko Muzz.. hehee

Saturday, 24 April 2010

life after twintech

twintech class mate


di mane anda lepas IKM?? Saya terlanding di sini untuk mengejar seni bina.. anda di mane??

Tuesday, 9 February 2010

2003 home coming.. Sayak Island

Pulau Sayak Tour 2003. Adalah kemuncak bagi segala perancangan
yang kami rancang selama setahun. Berbelas meeting and paper work
kami buat untuk percutian kumpulan/gathering bersejarah ini. Walaupun
hanya beberape orang saja yang dapat pergi berbanding perancangan
awal seramai 20-30 orang, we still have some fun.

2003 homecoming 09

*posing depan chalet Pulau Sayak

Pada ketika ini kami semua bujang dan dara.. so memang fun.
Time sampai awal pagi. Bertolak malam dari kuala lumpur dan tido dalam
kereta di R&R dan sambung lepas subuh.. sori guys kalau salah fakta..
long time ago lah..


2003 homecoming 07 *Kami suka pantai

Sampai sampai tido dulu bagi hilang penat. Pastu mandi laut. mandi sampai
sun burn. kah kah kah. Sebelah chalet tu ade kedai jual mee udang atau udang
masak mee. selak mee nampak udang. Udang lagi banyak dari mee. Giler.
Meleleh makan mee udang yang besor besor tu. Puas hati makan. Atas bukit
pulak ade gerai jual cendol pulut. 70sen semangkuk. Pergh.. Syurga makan.

2003 homecoming 06 *photo kami yang tak pernah serius


2003 homecoming 05 *Acara koyak hamper

Malam terakhir buat BBQ. Aku masih ingat lagi sampai terbakar meja chalet
tu kami kerjakan.. last sekali Brader chalet tu jugak yang tolong start up bara api.
Maklumlah budak bandor aper le yg kami tau mase tu. Bakor sate tak tau, makan tau.
Puas makan malam tu kebetulan pulak makan snek dari hamper yang kami beli,
bungkus, dan makan sendiri. heheh kelakar la pulak.


2003 homecoming 04 *malam last buat BBQ..layan

2003 homecoming 03 *aktiviti belasah mee udang
2003 homecoming 02 *dengan lecturer yang banyak jasa.. We thank you!!
2003 homecoming 01 * we are the LSB boys 96'

Pagi berikutnyer mandi laut dulu.. kene mee udang.. then we are off the IKMSP.
Jumpe balik lecturer lama. dan pi lawat budak budak baru ikm. Tangkap gambor
sikit sikit.. then balik KL.. Penat Puas Gembira.. esok tu aku m.c hahaha

Home Coming Revival (konvo)

Konvokesyen... Benda yang Everybody looking 4ward to. Nak jumpe kawan kawan yang
dah berbulan tak jumper. kenkadang bende ni jadi Konvo - eksyen.. nak berlagak
ngan rupe baru dan rambut baru..Nak challange rambut siape paling panjang.. hahaha.

En Ibni
*ramainyer anak anak En Ibni

Perkara perkara konvo ni semua orang suka. Cume bab nak membayor deposit konvo and duit photo jer yang tak best.. Event event dalam foto kali ini berlaku beberape hari sebelum konvo. Semangat giler datang konvo. Bile orang tanyer kenapa datang beberape hari awal.. Nak join raptai konon.. cewahh..


makan malam kat sp
*Kedai makan tepi sungai

Aku suka SP ni.. Aku tak perlu dress up nak impress orang..
Orang kat sini tak peduli fesyen.
Pakai jer apa hang nak pakai. Jangan bogel dah.
Di sini juga tak perlu bawak duit banyak-banyak.
Sarapan pagi RM1.00 @ 1.50 dah cukup kenyang.
Makan lunch bawah RM 4 sekali air minum
pun dah kira puas hati. Kalu bawak Rm 10 tu boleh belanja kawan lah..
kalu nasib baik 3 orang sekali..
Sekarang ni jer aku tak tahu harga makanan kat sane sekarang.


achong house
*Achong house.. Buat semak jer lepak sini. Thanks dude..

Konvokesyen zaman aku ni simple. Baju putih lengan panjang. Rambut. ehem ehem.. kemas, Seluar hitam atau biru Gelap. Pakai tali leher. Songkok optional...
hahahah (kalu nak sorok rambut panjang boleh pakai songkok) And finally
kasut hitam, kanvas atau kulit.. tiade paksaan.
Secara amnya cume kene spend duit kat photo jer yang lebih sikit.

sp bus station
*bus station SP, hantar kawan balik KL

Kerana Konvo ni aku lepak 4 @ 5 hari kat SP. Sedih tul biler nak balik..
Sedih biler nak padamkan memori revival 1 1/2 paling best dalam hidup aku..
kita tak boleh ikut kawan selama lamanya. Apatah lagi lepak together sampai
biler biler.. tapi makasih untuk setahun setengah itu..

p/s.. soory guys lama aku tak update blog ni.. "peace in time of war"

Tuesday, 27 October 2009

Pengalaman di sungai petani

Bila melihat menara jam ini teringat bandar Sungai Petani. Kalau Google Image taipkan
"sungai petani",
rasa nyer gambar jam ini antara imej imej terawal yang anda akan dapat lihat.
Aku selalu pandang jam ini di hadapan bank time keluarkan duit sara hidup dari Mara di BSN
Sungai Petani. Biasa nya kalau time dapat duit sara hidup atau elaun memang penuh kat BSN.
Beratur macam mengharap bantuan makanan. Kengkadang satu orang sampai 7 kad atm. Biasanya
awek awek yang buat macam ni. Jejaka jejaka yang tunggu belakang muka mencuka jer.
Hmm macam pernah terkene kan.??



pekan sg petani

*Menara Jam di Sungai Petani

Opposite KFC ada Bangunan Uda Ocean, @ SP Plaza (kalau tak silap la) di situ lah tempat lepak ngan kawan kawan sebelum City Square (ker Central Square??) dibina. Di tingkat bawah ada satu A&W
dimane Si Labu belanja kawan kawanyer makan. Buurrpp.. Thanks bro.

sp plaza

*SP Plaza (bertentang dengan BSN)

Sebelah SP Plaza ada bangunan lama ciri ciri akitektur Morish @ Islam, sekarang ni dah jadi HSBC rasanya. Di sebelah bangunan tu ada lorong pejalan kaki yang selalu dijadikan pasar siang di hari jumaat. Petang jumaat selalu turun situ pekene nasi ayam. Sedap nasi ayam kat situ. Awek yang meniaga kawasan tu pun cun..


hsbc sp

*HSBC Sungai Petani

Kalau teruskan lagi perjalanan ke arah selatan anda akan jumpa lebih banyak lagi bangunan bangunan "post war building" . Di penghujung bandar tersergam shopping komplex City Square (ker Central Square??). Dulu selalu tgk wayang kat sini. Time tu wayang GSC CINEPLEX baru buka. Sangat canggih berbanding dari pawagam zaman dulu. Harga tiket tahun 1996-97 baru rm 6.00. Murah nyer.. Masa tu paling kurang pun sekali sebulan tgk wayang.



shopping complex sp

* Shopping Complex di penghujung banda


Sungai petani tak la havoc macam Penang atau K.L tapi cukup lah untuk beriadah dan berpoya poya dengan rakan rakan di hari minggu. Dulu jalan reramai dengan kawan kawan , sekarang ni jalan dengan anak dan isteri. Cepat betul masa berlalu

Ape kene pulak dengan logo di bawah ni. Logo di bawah ni Logo baru IKM. Logo ni diperkenal kan pada penghujung 1997. Tahun terakhir aku di situ.

logo ikm baru

*logo baru IKM.